Nyálaszombi Földespofa

- Érdekes innen fentről. - mondta a farkas. Egy ideje szótlanul ültek egymás mellett és figyelték a tájat.
- Olyan rothadónak tűnik - motyogta Cic, miközben egy kavicsot dobott lefelé a Keserű Boszorkány Tornyának irányába. Ott lakott a banya, név szerint Dzsudzsi, aki állítólag hajdan hercegnő volt, de a szőke hercege lelépett egy kurvával, és ez megkeserítette a szívét, és elhomályosította a látását. Azóta mindent megtámad, amit nem lát rendesen. Az animodot is megtámadta már néhányszor, ezért haragudott rá, de picit benne is és Bruban is élt a remény, hogy talán egyszer újra önmaga lehet.
A KBT csak az egyik torony volt az óriási váron, amely fentről úgy nézett ki, mint egy mocskos élőhalott feje. Nemlehetett tudni, hogy ki volt a várparancsnok, talán az ott serénykedő szolgák sem tudták, hogy ki van az egésznek az élén. Mindenki csak teljesítette a parancsokat és a feladatokat, amiket felülről kapott. Talán valami gonosz varázsló lehet? Ki kellene deríteni valakinek, mert nem jó nézni azt a sok zombit, ahogy nyáladzva egymást is ütlegelik, és elhulló társaik bomló hulláit rúgdossák, harapják. Sőt, bárki mást is. A legalsó réteget - ezzel találkozhatott a várba látogató legtöbbször - Tré Osztagnak hívják, közismertebb nevén T.O. , válogatott zombi különítmény, mindegyik toronyhoz egy-egy tartozik. Tagjai átestek az úgynevezett 'Léleklopás', valamint a 'Papír Parancsol' bűbájon, és megkapták a NeptunKezét, amellyel telepatikusan kommunikálhatnak a tornyokban tartózkodókkal. Tisztelgés és köszönés helyett az előírt jelmondatuk: "Mos' Nemérek Rá''. Elsődleges tevékenységük az időtlenség tanulmányozása, hosszasan semmibe bámulással, az idegen elemek (értsd: nem zombi/nem az adott toronyhoz tartozó zombi) távol tartása, illetve ezek papíron történő rögzítése. Megjegyzem, volt köztük egy rebellis, aki Brut segítette egyszer, nemtudni hogyan került oda, az ő cégtáblájára kiis volt írva h ő mindent szeret, ugyanis tárgy nélkül odavolt biggyesztve: I like . De ez a ritka fehérholló esete.
Odakint fekete varjak röpködtek, sokan. Cic és Bru odaföntről figyelték, ahogy a hajnali zombisereg áramlik a fák között be a várba, és hogy szinte kézzel fogható, ahogy láposodik, rohad az egész.
Voltak benn jó varázslók is, csak kevesebben, ők ahol tudtak, a mocsár helyére új, szép dolgokat teremtettek, és ha titokban is, de óvták a zombivá lettektől a várlakókat.
- Be kell menned oda, ugye tudod? - kérdezte a farkas az animod felé fordulva.
- Tudom. Találkoznom kell Dzsudzsával, és Morfousszal. Téged láthatatlanná varázsollak, hogy ott lehess majd.
- Nem fog senki látni, de te tudod majd, hogy ott vagyok veled.
Boldogok voltak. Semmi sem árthatott nekik.
- Kávé van még?

No comments: