2. Fejezet:
Cic & Bru

A farkas az apokaliptikus fényben fürödve egy csésze fahéjas kávéval a kezében várta, hogy összecsukódjon a világ. Periférikus látómezejében látta, ahogy kis lapocskákként egymásba fordulnak az égnek, a hegyeknek, a folyóknak és minden másnak a kis darabkái.
Aztán megjelent valami, amiről a farkas nem gondolta volna, hogy fog még olyat látni. Valójában nem is látta sokáig. Előbukkant hirtelen, és valami fura érzés fogta el. Ugyanebben a pillanatban, mikor meglátták egymást az animoddal, egyre fényesebbé váltak a dolgok, míg végül teljesen fehér lett minden. Nem volt semmi más, csak a Minden. Egy óriási fehér lap, ameddig csak ellátsz. Korlátok nélkül. Csak Lehetőségek.
A totális fényesség visszavonultával egy teljesen új dolog tárult a szemük elé: az imént még levéltelen fa a zöld árnyalataiban pompázott, az ég gyönyörűen és végtelenül kék volt, a mocsár helyén hatalmas illatos mezők kúsztak fel a hegyekre, meleg színű virágokkal tarkítva. A hegyek túloldaláról áthallatszott az óceán morajlása.
Érezték mindketten, hogy egy új világ keletkezésének voltak tanúi, sőt talán előidézői.
Tala, Lehetőségek Földje.
A farkas odasétált az animodhoz, ő bájosan mosolygott.
- Watashi wa Bru - mondta a farkas, és magára mutatott.
Az animod kis gondolkodás után felelt.
- Taaku ingoa Cic.
Eközben végig kíváncsian fürkészte a farkast.

No comments: